B2B

Een logistiek dienstverlener, wat is dat?

Gepubliceerd op: 27-07-2021

Logistiek is een algemeen bekend woord onder de bevolking, maar wat is een logistiek dienstverlener en wat doen deze mensen? In dit artikel lees je meer over wat logistieke dienstverlening is en het uitbesteden hiervan. 

Wat is logistieke dienstverlening?

Logistieke dienstverlening is het idee om de juiste producten op de juiste plek te krijgen tegen minimale kosten. Het gaat hierbij dus om het hele proces waarbij je een product van grondstof naar de eindconsument brengt. 

Een logistiek dienstverlener zorgt ervoor dat het logistieke proces goed verloopt en hij of zij voert verschillende taken voor jouw bedrijf uit. Zo regelt een logistiek dienstverlener het vervoer van een product van de ene locatie naar de andere locatie, hij of zij regelt de planning en bereidt de goederenstroom voor. 

De branche van logistiek dienstverleners groeit ontzettend hard waardoor er veel concurrentie is van andere dienstverleners. Als je als logistiek dienstverlener werkt is het daarom verstandig om je te specialiseren in een bepaald gebied, zo verklein je de concurrentie en is de kans op succes groter. Kijk waar jij goed in bent en wat jij leuk vindt en ga je hierin specialiseren, het belangrijkste blijft immers dat je leuk vindt wat je doet.

Logistieke dienstverlening uitbesteden 

Je kunt de logistiek van jouw bedrijf uitbesteden aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het regelen van dit logistieke proces. Het kan voor jou voordelig zijn om dit uit te besteden aan een ander bedrijf omdat je hier kosten mee kunt besparen. 

Een gespecialiseerd bedrijf weet goed wat zij moeten doen om jouw logistieke proces te optimaliseren en efficiënter te maken. Wanneer er problemen zijn of wanneer er onderdelen zijn die een mogelijk probleem kunnen opleveren kan dit bedrijf hier naar kijken en een eventuele oplossing zoeken. Het is prettig dat dit bedrijf een buitenstaander is, hierdoor kijken zij met een frisse blik naar jouw logistieke ketting en kunnen ze goed zien waar verbeteringen nodig zijn.

Daarnaast kun jij je focussen op andere werkzaamheden wanneer je het monitoren van het logistieke proces uit handen geeft. Omdat er nu meer tijd is voor andere werkzaamheden verdien je meer geld omdat je meer werk verricht krijgt.