Een stadsfiets kopen

Gepubliceerd op: 21-01-2022

Aangezien je niet iedere dag een nieuwe stadsfiets koopt, wil je wel dat je de juiste keuze maakt. Er zijn verschillende redenen voor het aanschaffen van een nieuwe fiets. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een stadsfiets. Wil je een fiets kopen in Nijmegen? Bekijk dan de link.

Het doel van je fiets 

Je hebt keuze uit genoeg verschillende soorten fietsen en merken als je een stadsfiets wil gaan kopen. Het is handig om voordat je over gaat tot koop eerst een proefritje te maken. Je moet hierbij ook aangeven wat het doel van de fiets gaat worden. Dan kun je gaan bepalen hoeveel versnellingen de fiets nodig heeft, hoe de remmen moeten werken en of een bagagedrager relevant is. Daarna kun je gaan kijken wat je budget is dat je aan de fiets wil gaan uitgeven.

Het budget 

Als je een stadsfiets wil gaan kopen is het slim om van tevoren te bepalen hoeveel geld je maximaal wil uitgeven. Vervolgens kun je op internet gaan zoeken welke mogelijkheden je allemaal hebt met dat budget en of het haalbaar en realistisch is.

Waar ga je de fiets kopen?

Je kun je stadsfiets op verschillende plaatsen kopen. Op het internet, in een fietswinkel, in een bouwmarkt of warenhuis. De grootste verschillen hierbij zijn de prijs, de service en het advies. De service en het advies is bij een vakhandel het beste maar het aanbod is daar meestal wel wat beperkter. Bij een fietswinkel krijg je meestal ook een aantal gratis servicebeurten terwijl je dit bij de andere plaatsen waarschijnlijk niet gaat krijgen. Het beste is om verschillende winkels te gaan bekijken en vervolgens de prijzen met elkaar gaat vergelijken.

Aandachtspunten 

Wanneer je de stadsfiets gaat kopen is het verstandig om op een aantal punten extra goed te letten. Hierdoor voorkom je dat je achteraf misschien toch de verkeerde keuze hebt gemaakt. Het is hierbij goed om te kijken naar hoe het zadel zit, de remmen, het stuur, de versnellingen en de framemaat van de stadsfiets. Als deze allemaal goed zijn, dan kun je overgaan tot koop.