Zo wordt een goede personeelsplanning gemaakt

Gepubliceerd op: 23-03-2023

Miscommunicatie, laatkomers, vroegkomers, gefrustreerde werknemers en vraagtekens boven het hoofd. Dat wil je natuurlijk voorkomen: dat kun je voor elkaar krijgen door een goede planning voor personeel te maken. Zo weet elke werknemer waar hij of zij aan toe is.

Beginnen bij het begin: waarom een digitale personeelsplanning?

Een goede personeelsplanning is nodig in elk bedrijf, organisatie, industrie en sector. Horeko biedt een goede software aan voor horecaondernemers in de brede zin: hotels, restaurant, catering, etc. Een digitale personeelsplanning kan veel tijd besparen voor jou als Employee Manager. Je kunt in een paar klikken meer informatie binnenhalen dan wanneer je alles moet uitprinten. Je bespaart er ook nog eens papier mee, wat altijd handig is! Zie meer wat Horeko te bieden heeft.

Wat kun je met Horeko?

Met Horeko kun je een online rooster maken. Tegenwoordig zitten de meeste mensen vastgekleefd aan hun laptop en telefoon en kan de digitale wereld niet vergeten worden. Als een werknemer vergeet om op het uitgeprinte rooster te kijken, kan deze nog altijd terugkijken in de software. Zo hoeven werknemers bijvoorbeeld niet steeds in de groepsapp een foto te sturen van het rooster en een werknemer hoeft niet terug te lopen naar het pand om nog even te kijken wanneer hij of zij moet werken. Iedereen kan dit zelf bekijken. Het is een gemak voor zowel het management als het personeel in bijvoorbeeld de keuken.

Inklokken en vergaderingen nooit meer vergeten

Vingerscanafdruk die het niet doet, vergeten in te klokken… ook hiervoor kan de Horeko app gemak geven voor personeel om in- en uit te klokken. Met pushmeldingen worden ook bijvoorbeeld belangrijke mededelingen en nieuwsbrieven gedeeld. In de praktijk wordt er ook veel tijd bespaard met een personeelsplanning door het snelle overzicht dat je erdoor krijgt. Je ziet meteen wie er wel en niet aanwezig is en om welke tijd dit is. Er zijn verschillende inklok methodes, onder andere inklokken in de app, met een pincode of een vingerscan afdruk, Ook het ruilen van diensten is hierin mogelijk wanneer medewerkers dit graag willen. Dit zul je dan ook meteen geregistreerd zien.

Wat nog meer?

Naast dat werknemers het gemakkelijk wordt gemaakt door een digitaal rooster te hebben, kan ook de administratie worden bewaard in de Horeko app. Contracten, verlof, vrije dagen en andere administratieve wijzigingen kunnen gemakkelijk worden ingevoerd. Alsook de urenregistratie die meteen kunnen worden ingevoerd. Mocht het personeel bijvoorbeeld plusuren hebben of zich afvragen hoeveel vakantie-uren er nog zijn, kan dit ook gezien worden. Zie meer op de website van Horeko of de software een interessante aanbieding voor jouw bedrijf is.