Wat zijn backlinks en hoe krijg je ze?

Gepubliceerd op: 27-07-2021

Backlinks is een term uit de SEO wereld, misschien heb je er al eens van gehoord. Zo niet, dan kun je in dit artikel lezen wat backlinks precies zijn, waarom deze handig zijn en hoe je ze kunt krijgen. 

Wat zijn backlinks?

Backlinks is een onderdeel van SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization, het doel van SEO is dat jouw website zo hoog mogelijk in bepaalde zoekmachines komt te staan door middel van bepaalde trucs. Het is belangrijk als je hoog wordt geplaatst in zoekmachines zoals Google of Bing, hoe hoger je staat hoe meer mensen jouw website kunnen vinden en eventueel een product of dienst bij jou kopen. 

Backlinks zijn belangrijk voor jouw website zodat je hoog in de Google posities komt te staan. Backlinks zijn links die op een andere website staan maar die verwijzen naar jouw website. Zoekmachines zoals Google kunnen zien dat er bepaalde websites een link hebben naar jouw website, dit ziet zo’n zoekmachine als een soort aanbeveling waardoor je hoger in de ranking komt. Door deze backlinks laat je eigenlijk aan de zoekmachines zien dat jouw website te vertrouwen is en dat deze website wordt aangeraden door andere websites.

Het krijgen van backlinks

Het krijgen van backlinks is dus belangrijk om de betrouwbaarheid en de bereikbaarheid van jouw website te vergroten, maar hoe krijg je deze links? Er zijn een aantal manieren om backlinks te ontvangen. 

Een van die manieren is het schrijven van gastblogs. Je kunt een website uitzoeken die voor jou nuttig is, op deze website kun je dan een gastblog schrijven om vervolgens naar je eigen website te linken. Het kan ook nog eens een goede win-win situatie zijn wanneer je de andere website weer op jouw website een gastblog laat schrijven zodat zij ook naar hun eigen website kunnen linken. 

Je kunt ook sociale media inzetten voor het creëren van backlinks. De meeste bedrijven hebben tegenwoordig wel een of meerdere sociale media accounts, op deze accounts kun je berichten plaatsen. In deze berichten zet je vervolgens een link naar je eigen website om zo meer backlinks te krijgen. Het voordeel van sociale media is dat deze berichten vaak gedeeld of geliked kunnen worden, hoe vaker dit gebeurt hoe beter voor je backlinks.

Wil je meer informatie? Bezoek dan eens www.goonline.nl/seo-arnhem/