Meer omzet met teambuilding?

Gepubliceerd op: 03-03-2022

Veel organisaties vergeten het belang van teambuilding. De focus ligt over het algemeen bij het creëren van meer omzet, maar zetten niet in op teambuilding. Uiteraard organiseert elk bedrijf wel eens een bedrijfsuitje, maar dit is geen teambuilding! De werknemers bepalen namelijk het succes van een onderneming en door middel van teambuilding leren ze elkaar beter kennen als individu. Daarnaast draagt het ook nog bij aan de persoonlijke ontwikkeling, maar ook de ontwikkeling van het bedrijf. 

Vergader buiten de deur 

Een vergadering is misschien geen teambuilding activiteit, maar door te vergaderen in de natuur breng je wel het niveau van de werknemers omhoog. Een inspirerende plek zorgt namelijk voor een effectieve, positieve en creatieve vergadering. Besteed daarom ook genoeg tijd en aandacht aan het vinden van een geschikte vergaderplek. 

Organiseer toernooitjes 

Het organiseren van wedstrijdjes en toernooitjes doen het altijd goed binnen het team! Maak bijvoorbeeld verschillende teams en laat ze het opnemen tegen elkaar. De mensen die niet willen meedoen, hebben de mogelijkheid om aan te moedigen. Daarnaast wakkert een wedstrijd ook de ‘strijdvaardigheid’ tussen collega’s, wat erg leuk is om te zien en te horen. 

Expeditie Robinson 

Huh? Expeditie Robinson met collega’s? Ja, het bestaat! Samen met je collega’s ga je de uitdaging aan. Alleen met een goede samenwerking, de juiste tactiek en de juiste strategische zetten win je. Tijdens zo’n Expeditie Robinson ga je sloepvaren, vlotten bouwen, vuur maken en kokosnoten schieten. Dit uitje kan gewoon niet mislukken! In de meeste gevallen eindig je de dag ook nog eens met een heerlijke BBQ, met het vis dat je zelf hebt weten te vangen. Is het je niet gelukt? Uiteraard wordt dit dan voor je geregeld! 

Tel tot 10 

Dit is meer een spel/oefening dan een teambuil activiteit, maar het is super effectief. De collega’s zitten in een kring, met het gezicht naar elkaar toe. In willekeurige volgorde wordt opgedragen om hardop tot 10 te tellen. Ieder persoon zegt maar één cijfer, en het is ook gelijk het enige wat je mag zeggen. Wanneer je tegelijkertijd een getal zegt, of een ander herhaalt, begint de oefening weer terug bij 1. 

Who am I? 

Een populaire en simpele teambuilding-activiteit is het klassieke spel, ‘Who Am I’. Je schrijft de namen van beroemdheden, politici, sporters en acteurs op een post-it en zorg ervoor dat ze goed bekend zijn bij de deelnemers. Plak deze post-its op de rug of het voorhoofd van elke medewerkers, zodat ze niet weten wie ze zijn en laat de rest van het team vragen stellen totdat ze erachter komen wie ze zijn. Dit verbetert de communicatieve vaardigheden en breekt het ijs. Het liefst doe je dit fysiek op kantoor of op een andere locatie, maar ook online is het prima te organiseren!