Personeel vinden in de horeca sector

Gepubliceerd op: 28-11-2022

Er is een groot tekort aan personeel in bijna alle sectoren, maar vooral de horecasector heeft hier veel last van. Door slimme oplossingen zoals dagcontracten Horeca en effectieve werving kun je echter veel potentiële werknemers bereiken. 

Lastig personeel vinden in de Horeca anno 2022

Personeel blijkt dus in veel sectoren lastig te vinden, maar vooral veel horecazaken hebben steeds meer moeite om geschikt personeel te vinden. Dit heeft verschillende redenen, zoals de vergrijzing, inflatie en stijgende lonen in andere sectoren. Maar hoe vindt je dan als horeca bedrijf toch die geschikte werknemers? Hiervoor zijn verschillende methoden aan te wijzen die al vaker effectief gebleken zijn. Enkele tips om effectief personeel te werven zullen wij hieronder met je delen. Of lees meer over manieren om tijdelijk of op langere termijn aan personeel te komen. 

Gebruik je team als extra aantrekkingskracht

Als jij tevreden medewerkers hebt trekt dit nieuw personeel aan. Zo komen veel werknemers in de horeca ook via vrienden bij een bedrijf terecht als zij hier graag werken. Vraag daarom ook je werknemers om effectief vrienden en kennissen aan te brengen bij je bedrijf, eventueel kun je dit stimuleren met een welkomstbonus. Ook kun je social media inzetten om personeel te werven, deel bijvoorbeeld je personeel op de socials. Zo krijgen potentiële werknemers ook een indruk van het team waarmee ze eventueel aan het werk gaan. Echter kun je er ook voor kiezen je team op een andere manier mensen te laten werven of om ze in de picture te zetten. 

Zorg voor goede aanvullende arbeidsvoorwaarden

Onderzoek heeft aangetoond dat het werkt om personeel te binden met goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan een leuke bonus of uitje zo nu en dan. Echter kan het ook makkelijker. Werkt je personeel bijvoorbeeld lang door, dan ben je ze verplicht een maaltijd aan te bieden. Kies er in dit geval bijvoorbeeld voor om ze een lekkere, luxe maaltijd aan te bieden. Dit zal zeker goed vallen bij je personeel, tevens bespaar het ze zelf geld. Ook kun je andere aanvullende arbeidsvoorwaarden bedenken en deze duidelijk vermelden in de vacature of online, zo zul je eerder opvallen bij potentiële werknemers. 

Biedt ook doorgroeimogelijkheden en training aan

Wat ook helpt om werknemers te binden is om je horecatraining op orde te hebben. Trainingen zullen namelijk leiden tot beter en vrolijker personeel. Tevens laat je zien dat je wilt investeren in je personeel. Doorgroeimogelijkheden zijn hierbij ook van belang. Biedt personeel de kans om door te groeien in een positie, maar ook financieel. Zo zullen ze eerder voor jouw bedrijf kiezen en zullen ze geprikkeld zijn om goed werk af te leveren.