Wat is EPDM?
De energieprijzen zijn gemiddeld in korte tijd verdrievoudigd. Er zijn daarom veel mensen en organisaties die op zoek zijn naar simpele en snelle manieren om energie te besparen in hun woning of bedrijfspand. Het liefst met een lage financiële investering want het leven is momenteel al duur genoeg. Het is om deze reden bijvoorbeeld zeer aan te raden om een tochtstrip een de onderkant en aan de bovenkant van de voor de voordeur van de woning of het bedrijfspand te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld met één van de soorten van EPDM namelijk met EPDM rubber. Er zijn echter nog veel meer toepassingen van EPDM, maar wat is EPDM nu precies en hoe kan je EPDM nu het beste gebruiken? In onderstaand artikel wordt dit verder uitgelegd.
Soorten EPDM
EPDM kan gebruikt worden voor verschillende bouwtechnische oplossingen voor je woning of voor je bedrijfspand. Welke vorm van EPDM het beste werkt is afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Binnen EPDM worden grofweg drie soorten rubber onderscheiden namelijk zacht rubber, hard rubber en sponsrubber. Het verschil tussen deze drie soorten zit, zoals de naam al doet vermoeden in de structuur van het rubber. Een ander type EPDM is EPDM folie. Deze variant is duurzamer dan de rubber variant omdat zij beter bestand is tegen bepaalde weersomstandigheden zoals regen, kou en zonlicht.
Toepassingen van EPDM
EPDM kent veel verschillende soorten toepassingen en kan daarom op heel veel uiteenlopende manieren worden gebruikt. Als je bijvoorbeeld je huis wil verduurzamen is celrubber de beste keuze om als tochtstrip te gebruiken. EPDM sponsrubber kan je weer beter voor buiten gebruiken als jouw product bijvoorbeeld veel in contact met water zal komen of als er sprake is van een verhoogde luchtdruk. Bedenk dus voordat je een keuze maakt voor EPDM goed waar hetgeen je het voor gaat gebruiken uiteindelijk aan moet voldoen. Wat zijn de weersomstandigheden waarmee jouw product in aanraking zal komen en hoe lang wil je dat jouw product gebruikt kan worden voor dat het aan vervanging toe is. Op deze wijze kun je een goede en gedegen keuze maken welk type EPDM het beste past bij jouw wensen.